Lite tips till min syster!

Min syster ska till helgen ha en fest med tema Robinson. Jag kommer tyvärr inte kunna ta mig till Västerås och vara med eftersom jag ska jobba. Däremot har hon bett om lite tips och idéer för olika tävlingar/utmaningar a la Robinson som hon ska ha så jag tänkte ge henne en liten inspirationslista där hon kanske kan hitta något intressant och användbart i. So here it comes;

1. Tändstickskluringar, finns flera olika alternativ och mönster som du ska skapa med hjälp av ett visst antal tändstickor som från början ligger i en speciell form. Finns olika mallar att hämta på internet! (lite passande inför robinson-tema) och framför allt roligare desto onyktrare folk blir efter som det är riktig hjärngympa så gäller att ha huvudet med i utmaningen ;) Finns många olika nivåer så kan i princip göras hur svårt som helst!
exempel: du ska flytta en av de fyra tändstickorna så att en kvadrat bildas, hur gör du?

2. Intro tävling med musik (kanske inte Robinson passande) men kan göras till att man tar intron från djungel-filmer/äventyr, typ Indiana Jones, Crocodile dundee osv osv. Man kan även ha en introtävling med musik efter eget val. Kan avancera genom att göra följdfrågor till varje intro ex: Till vilken äventyrsfilm kan du höra denna melodi?, eller "Detta är introt till en känd film, vem hade huvudrollen?/Vilket år kom den? osv. Kanske inte så passandet till temat men en rolig frågetävling som ofta får igång gästerna! Deltagarna behöver papper och penna och hur man lägger upp tävlingen dvs. om snabbast svar räknas eller om man får ta ett steg fram för varje rätt svar och ett steg tillbaka för varje fel avgör man själv hur reglerna ska gå till. Kan göras på många sätt!

3. Fysiska tävlingar så som balanstävlingar kan vara roligt (speciellt om det är en fest med alkohol vilket detta kommer vara) I Robinson finns ju alltid olika typer av balanstävlingar bara plankan är ju ett exempel. Balanstävlingar basic som att stå på ett ben eller klura till det med att alla måste täcka för ögonen samtidigt som de ska hålla balansen, eller att man ska balansera på något föremål.

4. Den som kan bygga högst torn (av något föremål) inom en viss tid jutan att det rasar. Rasar det blir man automatiskt ute ur tävlingen, Också detta en koncentrationstävling.


Det är de förslagen som jag har just nu syster! Haha du fick tillochmed ett eget inlägg med förslag! Det är ganska svårt det där med tävlingar, speciellt när man ska anpassa sig till att vara i en lägenhet, får ju tänka lite på riskerna så att allt går att utföra ;P Good luck i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0